Medicinska masaža za dobar san i ublažavanje glavobolje
fizioterapeut, medicinska, masaža, osijek, fizionova, masaža osijek, glavobolja, dobar san, fizioterapija
fizioterapeut, medicinska, masaža, osijek, fizionova, masaža osijek, glavobolja, dobar san, fizioterapija
666
post-template-default,single,single-post,postid-666,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Medicinska masaža za dobar san i ublažavanje glavobolje

Kvalitetan san je jedan od najbitnijih čimbenika kako bi osoba dobro funkcionirala te predstavlja stanje relativnog mirovanja organizma uz smanjenje funkcije živčanog sustava. Sama potreba za snom ovisi o samom pojedincu no u pravilu san bi trebao trajati u prosjeku 7 do 8 sati. Ukoliko postoji manjak sna dolazi do otežanog funkcioniranja i smanjenja djelovanja hormona.

Provedena istraživanja upućuju da medicinska masaža dovodi do kvalitetnijeg i dubljeg sna te ublažava bolnost opuštanjem muskulature. Medicinska masaža predstavlja najučinkovitiji tip masaže gdje se manipulacijama tjelesnog tkiva djeluje izravno ili neizravno na mišićni i živčani sustav poboljšavajući cirkulaciju krvi i limfe. Razni su benefiti koje postižemo medicinskom masažom od uklanjanja napetosti i bolova samim mišića, smanjenja glavobolja do poboljšanja kvalitete sna i dobrog zdravlja.

U modernom dobu nesanica predstavlja vrlo velik problem koji nepovoljno utječe na fiziologiju organizma kojem pada imunitet te je podložniji upalama i zarazama. Stoga je važno posjetiti kvalificiranog fizioterapeuta kako bi otklonili tegobe i imali zdrav duh u zdravom tijelu.

Sve detalje o vrstama masaža pogledajte pod rubrikom “masaže” – FIZIONOVA