Dobrobit tjelesne aktivnosti na organizam
fitness, fitness central, osijek, fizioterapeut, fizionova, tjelesna aktivnost, zdravlje, fizioterapija
fitness, fitness central, osijek, fizioterapeut, fizionova, tjelesna aktivnost, zdravlje, fizioterapija
619
post-template-default,single,single-post,postid-619,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Dobrobit tjelesne aktivnosti na organizam

Brojni su benefiti bavljenja tjelesnom aktivnosti, donosno sportom na ljudsko zdravlje. Redovito bavljenje tjelesnom aktivnosti utječe na mišićno-koštani, kardiovaskularni i respiratorni sustav ali i druge sustave uključujući djelovanje i na psihičko zdravlje osobe. Tjelesna aktivnost osim što će utjecati na bolji razvoj i izgled mišićne mase, utjecat će i na gustoću koštane mase koja će kod starijih osoba smanjiti lomove kostiju pogotovo kod žena koje su sklonije osteoporozi.

Na psihičko zdravlje utjecat će povećanjem proizvodnje endorfina koji uzrokuje da se osoba osjeća sretno, smireno i zadovoljno te će osim navedenog pomoći kod poboljšanja koncentracije i boljeg spavanja.- Tjelesnom aktivnosti se smanjuje ili sprječava rizik oboljevanja od određenih bolesti kao što su kardiovaskularne bolesti, dijabetest i sl.


Tjelesna aktivnost pomoći će u održavanju odgovarajuće tjelesne težine jer vježbanjem sagorjevamo kalorije čime održavamo energetsku ravnotežu uz bolje održavanje tjelesne težine i sveukupno boljeg držanja, zadovoljstva i cjelokupno boljeg zdravstvenog stanja.

Kako je FIZIONOVA partner najstarijem fitness centru u Osijeku, Fitness Centralu, svakako Vam preporučujemo da im se obratite i da učinite dobro za Vaše zdravlje! https://www.fitness-central.net/