10 prednosti medicinske masaže
Medicinska masaža može pomoći u svemu od fizičke boli, bolova uslijed lošeg držanja, stresa i tjeskobe.
fizioterapeut , masaža, osijek, fizionova, masaža osijek, medicinska masaža, maser
853
post-template-default,single,single-post,postid-853,single-format-standard,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

10 prednosti medicinske masaže

Medicinska masaža može pomoći u svemu od fizičke boli, bolova uslijed lošeg držanja, stresa i tjeskobe. Slijedi 10 prednosti koje nam donosi medicinska masaža.

1. SMANJENJE STRESA – Medicinska masaža je izvrstan način za opuštanje i smanjenje stresa te se klijenti mogu osjećati opušteno danima, pa čak i tjednima.

2. POBOLJŠANJE CIRKULACIJE- opuštanjem mišića i tetiva omogućuje se pojačan protok krvi kroz cijelo tijelo te poboljšanje cirkulacije može imati niz pozitivnih učinaka uključujući smanjenje umora i bolnosti.

3. ELIMINACIJA TOKSINA – stimulacija mekog tkiva pomoći će oslobođenju toksina putem krvnog i limfnog sustava.

4. SMANJENJE BOLNOSTI- medicinska masaža je izvrsna za primjenu na problematičnim područjima kao što su bolovi u donjem dijelu leđa. Fizioterapeut će primijeniti određene pokrete i učinkovit pritisak kako bi pomogao u postizanju savršenog režima masaže.

5. POBOLJŠANJE FLEKSIBILNOSTI – medicinska masaža će otpustiti i opustiti vaše mišiće te pomoći vašem tijelu da ostvari svoj puni spektar pokretačkog potencijala.

6. JAČANJE IMUNITETA – stimulacijom limfnih čvorova dolazi do poticanja prirodnog obrambenog sustava, imuniteta.

7. POBOLJŠANJE SNA – masaža će potaknuti opuštanje te će pojačati vaše raspoloženje. Tako u krevet odlazite sa opuštenim mišićima koji će potaknuti mirniji san, a ujutro ćete se osjećati manje umorno.

8. SMANJENJE UMORA – s obzirom da masaža podiže raspoloženje i potiče kvalitetniji san, na kraju dana osjećate se odmornije i manje istrošeno.

9. UBLAŽAVANJE DEPRESIJE I ANKSIOZNOSTI – tijekom masaže tijelo će oslobađati hormon endorfin koji će vam pomoći da se osjećate sretno, lagano i energičnije.

10. SMANJENJE GLAVOBOLJE – masaža može pomoći smanjiti glavobolju stimuliranjem receptora na vratu, što pomaže povećanju aktivnosti vagusa. Smatra se da kad je živac vagus aktivan, dolazi do smanjenja glavobolja i migrena.

Kao što ste mogli pročitati brojni su benefiti medicinske masaže na ljudski organizam i njegove organske sustave stoga redoviti tretmani održavaju tijelo u optimalnom stanju.

Više o medicinskoj masaži na linku https://www.fizionova.hr/medicinska-masaza/