Elektrostimulacija – Compex
Compex, elektrostimulacija, Osijek, Fizionova, fizikalna, terapija, fizioterapija, fizioterapeut
Compex, elektrostimulacija, Osijek, Fizionova, fizikalna, terapija, fizioterapija, fizioterapeut
302
page-template-default,page,page-id-302,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Elektrostimulacija – Compex

ŠTO JE COMPEX

 

Compex je švicarski brend koji 30ak godina razvija uređaje i tehnologiju na području fizioterapije, liječenja boli i sportskih treninga.

 

Vodeća je tehnologija iz područja elektrostimulacije koja se koristi u fizikalnoj i medicinskoj rehabilitaciji ali se koristi i među rekreativcima pa sve do vrhunskih profesionalnih sportaša. Compex je dobitnih niza nagrada u svijetu te u suradnji sa švedskih CEFAR-om predstavlja vodeću tehnologiju iz područja elektrostimulacije mišića.

 

Elektrostimulacija mišića je tehnika kontrakcije mišića putem električnog impulsa koji djeluju na mišić na način da reproducira prirodnu kontrakciju koja se postiže fizičkom aktivnošću. Takav impuls reproducira jednake fiziološke učinke na motorički živac kao i sam mozak te uzrokuje napinjanje mišića.

 

KAKO IZGLEDA I KOLIKO TRAJE TRETMAN

 

Tretman traje 15 do 30min ovisno o vrsti ozljede i izboru programa. Compex sadrži brojne predefinirane programe. Elektrode se lijepe na određene dijelove tijela, na mišiće, kako bi ih stimulirali ili opuštali.

 

NAJŠČEŠĆE INDIKACIJE ZA PRIMJENU ELEKTROSTIMULACIJE:

 

  • Uklanjanje boli – TENS program- uklanjanje osjećaja boli
  • Poboljšanje sportske izvedbe- ciljano treniranje sposobnosti mišića npr. izdržljivost, eksplozivnost, statička snaga i dr.
  • Oblikovanje tijela- određenim programima postiže se povećanje volumena mišića, njihov razvoj kroz pokret
  • Regeneracija- posebno nakon napornih treninga i natjecanja
  • Prevencija atrofije, pada volumena i mišićne snage uslijed neaktivnosti- kod ozljeda, operacija ili drugih razloga neaktivnosti mišića