Elektrostimulacija – Compex
Compex, elektrostimulacija, Osijek, Fizionova, fizikalna, terapija, fizioterapija, fizioterapeut
Compex, elektrostimulacija, Osijek, Fizionova, fizikalna, terapija, fizioterapija, fizioterapeut
302
page-template-default,page,page-id-302,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Elektrostimulacija – Compex

Compex je švicarski brend koji 30ak godina razvija uređaje i tehnologiju na području fizioterapije, liječenja boli i sportskih treninga. Vodeća je tehnologija iz područja elektrostimulacije koja se koristi u fizikalnoj i medicinskoj rehabilitaciji ali se koristi i među rekreativcima pa sve do vrhunskih profesionalnih sportaša. Compex je dobitnih niza nagrada u svijetu te u suradnji sa švedskih CEFAR-om predstavlja vodeću tehnologiju iz područja elektrostimulacije mišića.

 

Elektrostimulacija mišića je tehnika kontrakcije mišića putem električnog impulsa koji djeluju na mišić na način da reproducira prirodnu kontrakciju koja se postiže fizičkom aktivnošću. Takav impuls reproducira jednake fiziološke učinke na motorički živac kao i sam mozak te uzrokuje napinjanje mišića.

 

Elektrostimulacija mišića se koristi za:

 

  • Uklanjanje boli – TENS program- uklanjanje osjećaja boli
  • Poboljšanje sportske izvedbe- ciljano treniranje sposobnosti mišića npr. izdržljivost, eksplozivnost, statička snaga i dr.
  • Oblikovanje tijela- određenim programima postiže se povećanje volumena mišića, njihov razvoj kroz pokret
  • Regeneracija- posebno nakon napornih treninga i natjecanja
  • Prevencija atrofije, pada volumena i mišićne snage uslijed neaktivnosti- kod ozljeda, operacija ili drugih razloga neaktivnosti mišića