DRY NEEDLING – MEDICINSKA AKUPUNKTURA
Dry Needling Osijek Fizionova Medicinska akupunktura
Dry Needling , Osijek, Fizionova , Medicinska akupunktura
1080
page-template-default,page,page-id-1080,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

DRY NEEDLING – MEDICINSKA AKUPUNKTURA

ŠTO JE DRY NEEDLING

 

Dry needling ili medicinska akupunktura je terapijska procedura u kojoj se koriste igle kako bi se opustili bolni i napeti mišići. Dubokim opuštanjem tkiva postižemo poboljšanje pokretljivosti, funkcije i smanjenje bolova koji su najčešće uzrokovani trigger točkama.

 

Trigger točke su skup napetih mišićnih vlakana koje se na dodir osjećaju poput čvora. Najčešće su bolne i osjetljive te mogu uzrokovati širenje bolova u udaljenije dijelove tijela. Trigger točke je često teško opustiti samo masažom a najčešća područja pojave su vrat i ramena te donji dio leđa.

Područje koje se nalazi oko nastale trigger točke postaje osjetljivije zbog kompresije na krvne žile koje je uzrokovalo slabiju opskrbu kisikom i hranjivim tvarima.

 

 

 

KAKO IZGLEDA I KOLIKO TRAJE TRETMAN

 

Sterilna akupunkturna igla se ubada u područje trigger točke te se traži najbolji odgovor tkiva a koji se osjeća kao blagi trzaj nakon kojeg slijedi opuštanje. Sama igla ima analgetski učinak tako da se u tretmanu ne koriste lijekovi niti druge supstance. Nakon tretmana dolazi do poboljšanja sposobnosti cijeljenja tkiva, smanjuje se bolnost i poboljšava se pokretljivost.

Najnovija istraživanja dokazuju da Dry needling ima najbrži učinak u smanjenju bolova mišićnog podrijetla i do 50% u jednom tretmanu.

 

 

NAJŠČEŠĆE INDIKACIJE ZA PRIMJENU DRY NEEDLING TEHNIKE:

 

• Glavobolje
• Išijalgije i bolovi donjeg dijela leđa
• Bolni sindromi vratne i slabinske kralježnice
• Sindromi prenaprezanja poput teniskog i golferskog lakta
• Istegnuća mišića
• Napetost mišića zbog dugog sjedenja
• Gotovo sva bolna stanja