Medicinska masaža
Medicinska, masaža, Osijek, Fizionova, fizioterapeut, fizikalna, terapija, fizioterapija
Medicinska, masaža, Osijek, Fizionova, fizioterapeut, fizikalna, terapija, fizioterapija
312
page-template-default,page,page-id-312,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive

Medicinska masaža

Medicinska masaža predstavlja najučinkovitiji tip masaže zbog korištenja sustavnih pokreta kojima se postiže manipulacija tjelesnog tkiva (kože, mišića, fascije i potkožja). Primjenjuje se ovisno o dijagnostici i problemu kojeg klijent ima a djelovanje je izravno ili neizravno na mišićni i živčani sustav uz poboljšanje cirkulacije krvi i limfe.

 

Jedna je od najučinkovitijih masaža koja je prvenstveno namijenjena rješavanju raznih fizičkih komplikacija, od bolova u vratu i leđima, trncima u rukama, problema s kralježnicom, upalom mišića i živaca, glavobolja, migrena, istegnuća, stanja nakon operacija i ozljeda, dišnih problema i slično.

 

Medicinska masaža se koristi i kao način pripreme za druge tehnike mobilizacije i manipulacije koje u kombinaciji donose dugotrajne rezultate te su dobrobiti medicinske masaže razne. Od uklanjanja napetosti i bolova muskulature, smanjenja glavobolja, napetosti izazvane psihičkom napetosti do poboljšanja kvalitete sna i dobrog zdravlja.

 

Dobrobiti medicinske masaže:

  • smanjenje napetosti mišića
  • uklanjanje ukočenosti
  • eliminacija spazama (grčenja mišića)
  • poboljšanje cirkulacije
  • poticanje izmjene tvari u organizmu
  • otklanjanje miogeloza
  • priprema tkiva za primjenu mobilizacije i manipulacije